Novi Sad
05.09.2011.
07:27 > 07:43
Novosadski taksisti za kraj septembra najavljuju protestnu vožnju gradskim ulicama.
  • ovaj poslednji

    12.09.2011 22:03
    sto je odgovorio ekotaxiju
    ne lupaj gluposti nego uzmi zakon obezbednosti saobracaja i procitaj sta pise za taxi vozila. Uvek pre nego bubnes nesto, upoznaj se sa materijom da ne bi ispao glup kao sad
  • @ Ekotaksi

    07.09.2011 09:02
    Samo ti kuckaj i pravdaj se do mile volje prijatelju, ali da ste bahati bahati ste, da ste skupi skupi ste, da je vecina vas nekulturna nekulturna je. Kada stanete iza znaka zabranjeno zaustavljanje i parkiranje i kada vam zbog toga pridje policajac na motoru i samo vas opomene toliko ste bahati i bezobrazni da ste u stanju da policajca momentalno isprovocirate da vam pise kaznu. A kada vam napise kaznu onda vam ne valja drzva, pravila, zasto je bas tu stavljen taj znak. Onda vam je svako kriv samo niste vi. Posto se kao tretirate kao profesionalni vozaci onda bih za vas "profesionalce" uvek i desetostruko vece kazne. Stajete na autobuska stajalista da vam musterija tu izadje i kupi cigare ili novine pa onda ponovo ulazi u taxi a za to vreme autobus moda da stanje u srednju traku da bi putnici izasli i usli novi. Napravite pravi kolaps tako da se raskrsnica u minuti zagusi, ljudi koji skrecu na bulevar zbog te vase bahatosti ostaju u raskrsnici posle promene svetla na semaforu. >Ej, puni ste bezobrazluka koliko ste teski. I vise od toga.
  • Ekotaksi

    06.09.2011 22:40
    odgovor nekom tamo
    Ti si esencija problema u ovim komentarima do sada (čast izuzecima)
    Par taksista ti zakovrne oči i odma stereotip svi su takvi. E pa vidiš ja se ceo moj radni vek taksiste borim protiv tih stereotipa.
    Ja vraćam 5 dinara UVEK i ako iskuca slučajno koji dinar preko, zaokružujem na MANJE!
    :P
    Propuštam pešake, plaćam porez, ophodim se lepo, poslovice su mi ukras govora, obrazovan sam, aktivan u nevladinom sektoru, čitam upravo "Kockara", NIKAD! nisam smrdeo ili pušio i svađam! se sa strankama da NE SLUŠAM narodnjake!
    (B.B. King mi je u cd-u upravo)
    Ali ne, dzaba prdeo/govorio, naravno da je tebi lakše prezirati. Za tebe su svi taksisti šljam...
    Nezreo si glede razumeavanja ponašanja ljudskog bića ako ceo svet posmatraš kroz stereotipe.
    Nema pravila u životu, sem da svi mi umiremo jednog dana.
    Za otvoreni um ne postoje zatvorena vrata.
  • taxista

    06.09.2011 21:11
    neimenovanm
    Evo ja pristajem da se trampimo.Vi meni vasu bedu od posla i plate(42750 dinara) a ja vama mesto u taxi udruzenju(300e), legitimaciju(300e)i automobil(3500e).Pa izvolite, bogati te se na brzinu. stanovi, kola i ostali luksuz samo cekaju na vas. Izvolite...
  • VP

    06.09.2011 20:02
    proizilazi
    Minimalna ekonomska cena bi dovela do monogo pozitivnih efekata verujte.
    1. Redovno izmirenje poreza svih taksi preduzetnika (vise novca u budzetu a to je prevashodno zbog cega se uvodi ova cena)
    2. Smanjenje broja taksi vozila u gradu (gradjani biraju bolja vozila sa boljom uslugom, znaci krsevi otpadaju)
    3. Smanjenje guzvi u saobracaju koje najvecim delom prave sami taksisti koji trenutno rade i vise od 12h dvevno
    4. Smanjenje saobracajnih nesreca
    5. Smanjenje zagadjenja vazduha
    A sa uvodjenjem obavezne norme EURO4 standarda dobili bi jos manje guzvi, kao i sa uvodjenjem fiskalnih kasa totalno unistenje divljaka.
  • semtex

    06.09.2011 16:56
    @Muki
    Trziste je najbolji filozof...sto se mene tice dao bi im cenu koja god im odgovara,ali i kazne.Samo da ih ne gledam po bulevarima u desnim trakama kako cackaju nos sa upaljena sva 4 migavca dok iza njih stoji 20vozila i ispred njih neko izlazi sa parkinga u srednju traku jer je govedo odlucilo da mu je to pravo mesto za taksi stajaliste.
  • @ LuLu

    06.09.2011 15:19
    Kada postanes vlast onda sva pravila i zakoni prestaju da vaze, tumacis ih onako kako tebi odgovara a tako ih i sprovodis, ono sto nije normalno postaje normalno, ono sto je do tada bilo protivzakonito postaje zakonito a ono sto je bilo po zakonu postaje van zakona.
  • bilo ko!

    06.09.2011 15:10
    bla,bla,bla...
    @ "Taksisti ne traže poskupljenje taksija već ispunjavanje zakonske obaveze. Član 23 stav 5 Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju glasi: " Cenu u gradskom,prigradskom i auto-taksi prevozu utvrđuje se posebnim aktom koje donosi svaka opština,grad i grad Beograd".

    član 36 stav 4 istog zakona glasi: "Svaka opština,grad i grad Beograd svojom odlukom utvrđuju i usklađuju ekonomski najnižu cenu u okviru taksi tarife po kojoj se suto taksi prevoz mora obavljati na njenoj teritoriji".
    Znači zakonska obaveza je svake opštine i grada da propisuje ekonomski najnižu cenu taksi usluge, kao što propisuju i cenu gradskog i prigradskog prevoza. Ali za razliku od gradskog i prigradskog prevoza koji su kategorija socijalnog prevoza, cena taksi usluge mora biti najniže ekonomski isplativa. Jer se gradski i prigradski prevoz sufinansira iz budžeta grada(pokrivaju se gubici) a auto taksi prevoz se ne sufinansira iz budžeta. Ako grad utvrdi da je sadašnja cena ekonomski isplativa vozićemo po toj ceni. Taksisti traže da se to utvrdi"
    I kako sam već rekao najnižu cenu vam treba uvesti,pa ko od vas neisplativih hoće skuplje neka izvoli...to vam zakon ne brani! Što i druge taxi službe terate na takvo poskupljenje kada oni to ne žele...zato i treba cena da bude 20din-start i 20din-kilometar po odluci gradonačelnika, pa vi neisplativi stavite i 1000din pa se vozajte......
  • LuLu

    06.09.2011 13:27
    Pavlicic je vec nekoliko puta dokazao kakav je pravnik! Tj koliko blage veze nema ni sa cim! Pogotovo kad je nesto zakonom regulisano i propisano e tu je najjaci da postupa suprotno zakonskim odredbama!
    Tako i u ovom slucaju.... Bravo veliki advokatu!
  • Muki

    06.09.2011 12:02
    @Nezavisni
    Bravo, kratko, jasno i bez jalovog filozofiranja
  • G

    06.09.2011 11:26
    @Ekotaksi - niko ti ne brani da voziš po višim cenama, pitanje je samo kada ćeš prestati da tražiš da se i drugi nateraju da voze po takvim cenama ako neće. I daleko si ti od propadanja kada imaš toliko vremena da provodiš na internetu.
  • @ Ekotaksi

    06.09.2011 10:16
    Pa vi taksisti se stalno zalite kako za crkavicu vozite od jutra do mraka, ne izlazite iz kola, zenu i decu ne vidjate po ceo dan a koliko se vidi ipak imate vremena na pretek da kuckate po tastaturi. To samo znaci da su ove sadasnje cene i vise nego paprene pa u dve do tri voznje vi zaradite gomilu para tako da ostatak dana ne morate uopste da sedate u kola vec samo da kuckate po tastaturi. Neko nekog ovde opasno zeza. Koliko mi se cini i tih 100 dinara sto vam narod daje po jednoj voznji je jako preterana cifra. Vozili bi vi meni za 20 dinara od Satelitske pijace do Sremskih Karlovaca. A i to bi vam bilo puno. Voziti se autobusm je prava kulturica. Svaki put kada soferu dam 50 dinara on mi uredno uz obavezno "izvolite" vrati kusur od 5 dinara, ali zato ako udjem u taxi i taximetar otkuca 180 dinara svaki taxista prevrce ocima i postaje krajnje neljubazam kada vidi da sam bas zapeo da ni na mojih datih 200 dinara vrati kusur od 20 dinara. Ipak i mi radimo i zaradjujemo neke pare pa zasto da okolo cascavam taxiste kada ni mene niko na mom poslu ne cascava. Svakog meseca dobijem 42.750 dinara, nikada mi gazda nije dao 43.000 dinara i rekao "u redu je".
  • Nezavisni

    06.09.2011 09:20
    Da se razumemo
    Taksisti ne traže poskupljenje taksija već ispunjavanje zakonske obaveze. Član 23 stav 5 Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju glasi: " Cenu u gradskom,prigradskom i auto-taksi prevozu utvrđuje se posebnim aktom koje donosi svaka opština,grad i grad Beograd".

    član 36 stav 4 istog zakona glasi: "Svaka opština,grad i grad Beograd svojom odlukom utvrđuju i usklađuju ekonomski najnižu cenu u okviru taksi tarife po kojoj se suto taksi prevoz mora obavljati na njenoj teritoriji".
    zZnači zakonska obaveza je svake opštine i grada da propisuje ekonomski najnižu cenu taksi usluge, kao što propisuju i cenu gradskog i prigradskog prevoza. Ali za razliku od gradskog i prigradskog prevoza koji su kategorija socijalnog prevoza, cena taksi usluge mora biti najniže ekonomski isplativa. Jer se gradski i prigradski prevoz sufinansira iz budžeta grada(pokrivaju se gubici) a auto taksi prevoz se ne sufinansira iz budžeta. Ako grad utvrdi da je sadašnja cena ekonomski isplativa vozićemo po toj ceni. Taksisti traže da se to utvrd
  • Ekotaksi

    06.09.2011 08:17
    Taksi in NS
    A sa kim ja to ovde da se fino izražavam? Da vas podsetim:
    "gađajte ih tenkom"
    "bacaću kamenje na njih sa prozora"
    "baciću molotovljeve koktele na njih
    "porazbijajte im table"
    "pobijte ih"
    "nek crknu"
    itd itd
    Ovo je iz glave nabrzaka što mogu da se setim sa kojom vrstom sagovornika sam morao ovde da opštim....
    i zašto sva ova mržnja?
    Jer mi samo tražimo MINIMALNU EKONOMSKU cenu?!
    E sada ako vam je bolje da ja propadam i da se zadužujem da bi se vaša gospodska pozadina vozila taksijem dzabe (ne dao Bog da uđeš u sirotinjski autobus), to je vaš problem i vaše razmaženosti a ne moj.
  • bilo ko!

    05.09.2011 23:08
    čik da vidmo..
    Čik da vidimo te taxi firme koje će zarad njihove pohlepe blokirati naš grad...pa nikada ih više u životu netreba zvati...na sirotinji da se bogate,fuj gade mi se!!!
  • Ljuska bez kikirikija

    05.09.2011 20:44
    Ko i sve drugo sto je "sposobna" vlast uspela sjajno da resi!
    Jos jedno u nizu pitanja gde se vidi koliko su nesposobni i koliko ih zabole d**e za ovaj grad i ljude koji zive u njemu!
  • Боки87

    05.09.2011 19:39
    Решавајте то
    Градска власт води дуге и компликоване преговоре око таксиста ко да се воде преговори за статус Косова... А исход је да ће обични грађани морати да трпе ненормалне гужве у саобраћају.
  • bilo ko!

    05.09.2011 17:34
    sve u svemu šipak!!
    Koliko ste informisani i edukovani u ovoj oblasti to se vidi na osnovu komentara i pametnih zaključaka... Našem gradonačelniku za sada svaka čast,i treba da donese najmanju i najnižu cenu taxi prevoza! Pa kojoj taxi firmi to bude malo,a ona neka slobodno bude skuplja to joj niko ne brani...ali ne vi bi da svi budu isti,e pa gospodo draga nije ovo baš tako teško za razumeti,MONOPOLIZACIJA!!! I ostavljanje 1000 privatnih preduzetnika bez posla je JAKO ozbiljna stvar! Što se tiče ostalih zakona ,da oni jesu isto u većini slučajeva na štetu samostalnih privatnih preduzetnika ali to je gospodo draga već pitanje za republičku skupštinu i zakone koji su tamo usvojeni i primenjeni po celoj Srbiji...većina njih štiti grad Beograd i njihove interese,dok u druge opštine nisu ni konsultovane šta bi njima odgovaralo... Ali sam 100%siguran da poskupljenje nezasitih pojedinih taksi firmi i udruženja je ne bezobrazno nego perfidno i podmuklo... i ko će od nas gradjana takvo poskupljenje moći da plati i da se prevozi ovim vidom prevoza,NIKO,ili malo ko..pa ako hoće tako da rade te taxi firme neka to same i urade pa da vide šta će i koliko zaraditi,pohlepnici jedni!!!
  • Galawix

    05.09.2011 15:37
    @ @ Hmmm...
    Hajde da ostanemo kod činjenica. Čovek (Ekotaksi) plaća porez i to je ok. Kako priča, neka bude njegova stvar. Ono što bi trebalo nas da interesuje, je da poštuje sistem i od nas svih ne pravi budale.

    Mali privrednici i odnos države prema njima je jedna veoma osetljiva, da ne kažem vruća tema. Uglavnom je sramota na strani države i mogu da razumem da je ozlojeđen.

    Što se tebe @ tiče, lakše bi bilo, kad bi stavio neki alias, da ti se čovek bar obratiti može.
  • @ Ekotaksi

    05.09.2011 14:46
    "Većmom"

    ??????????? Ovim si sve o sebi rekao. I vise od toga.
  • Ekotaksi

    05.09.2011 13:35
    @kombi prevoz
    Dzaba se trudiš kolega. Većmom se ovde nalaze hejteri koji se oznoje kada upotrebe polovinu mozga. Generalizovanje je njihovo srednje ime.
    +danas sam i ja iz poreske dobio uverenje da ne dugujem porez za izradu zdrv knjižice :)
  • ns1

    05.09.2011 12:35
    @semtex
    Da li je u pitanju licno iskustvo?
    Da li je @sale nov. presao na drugo ime?
  • mr. cab driver @ nsnn

    05.09.2011 12:30
    ...to što se vidi na fotografiji je Jetta a ne Passat, pod jedan...
    Pod dva, ti nemoj koristiti taksi, uvek imaš GSP i peške, kao alternative...
    Veze nemaš sa životom a moraš da komentarišeš nešto... c-c-c-c...
  • mauzer

    05.09.2011 12:05
    bruka
    Prvo naučite da vozite pa se bunite, jedva čekam da ove kamere počnu i kod nas da rade kao u bg, ima da se prepolovi broj taksi vozila pošto su bahati i bezobrazni vozači a sada i za to postoji kazna BAHATA VOŽNJA.
  • semtex

    05.09.2011 11:08
    @ nss
    "blago onom ko rano poludi,ceo zivot mu prodje u veselju"
  • Kombi prevoz

    05.09.2011 11:08
    odgovor na komentatora @kombi prevoza
    ja ne govorim o sacekasima,ja govorim o legalnim prevoznicima,ako te zanima moja zdr knjizica je overena na godinu dana prosli mesec,moji porezi su izmireni do nule,sve je placeno jer ne bi mogao da overim knjizicu ,poreze ,takse i doprinose placam 8 godina uredno i tacno ,tako da nemoj lupetati i stavljati one za temerin i futog u ravni sa mnom koji poslujem po svim pravilima .Vredja me takav stav generalizovanja i boli jer ne znas o cemu se radi vec pausalno lupetas.Da divljaka ima ,ima ,i sam sam se bori protiv takvih,ali me sada boli jer sam prosli mesec uplatio 90000 din poreza i taksi ,a od danas sam nepozeljan ovo drzavi ,i hocu da legalno poslujem,a ne ilegalno ,Shvati covece o cemu se radi,ako mozes......
  • sojic

    05.09.2011 11:06
    @ sale novosadjanin
    Bice sale,kada ja postanem kapetan na belu ladju sale i kakve veze uopste sa ovim clankom ima!?Ti to vrbujes taxiste da glasaju za nezavisnu vojvodinu:):):)?
  • DjurO Itebejac

    05.09.2011 11:05
    ovaj iz Itebeja se izgleda nije vratio sa vikenda u svoju ustaovu, ili je tamo nasao wireless :)
  • carica

    05.09.2011 10:57
    Uvedite
    taksistima (i advokatima) obavezno izdavanje fiskalnih računa!
  • nss

    05.09.2011 10:53
    @sale novosadjanin
    Sale,zelim da Vas obavestim da je dr Vurdelja umro, takodje i dr Kapamadzija.
    Pokoj im dusama,bili su gromade u svojoj profesiji.
    Komsijski savet,
    posetite nekog doktora,cujem da je dobar dr Maksa.
    Odmoricete se malo,bice delotvorno za toliko zatrovanu dusu.
  • za one kojima smeta smrad

    05.09.2011 10:44
    promenite taksi udruzenje! nemoze mufte za 100 dinara da se vozite a da bude uredno i tehnicki ispravno. platite duplo pa se nasmrcite lavande u kolima
  • ns

    05.09.2011 10:39
    @taxisti
    Sta ce im na to reci "uvazeni samouki fotograf"?
    Tesko si ga taxistima,nas ko zarezuje?
  • sale novosadjanin

    05.09.2011 10:25
    Kakva je ovo drzava i zemlja ?
    NIKAKVA !
    SAMOSTALNA VOJVODINA CE VODITI RACUNA O SVOJIM GRADJANIMA ZA RAZLIKU OD OVE MACEHE SRBIJE !!!
  • ZoranNS

    05.09.2011 10:02
    Dajte cene u rasponu
    Dajte cene za taksi prevoz u rasponu od strat 50 do 1000 dinara a kilometar od 20-100 dinara, sa obavezom da je Taksista dužan da obavesti putnika (ili da istakne cenu da punik može da vidi sa kim ima posla) o njegovoj tarifi pre nego što počne vožnja. Novosađani spremite se za 26. ponedeljak, taksisti će se opet izživljavati nad nama.
  • nsnn

    05.09.2011 09:29
    molim taksiste da obrate paznju na sliku, tj. vozila na njoj, pogotovo plavi pasat koji je izumreo pre 15-20 godina, e pa gospodo dok su vam takva vozila treba vi meni da placate dusevni bol koji trpim dok mislim da li ce otpasti tocak na pola voznje, tako da kad normalizujete svoja vozila, sebe naucite osnovama ponasanja i pogotovo dobroj i civilizovanoj voznji, okupate se i ocistite, e tad imate pravo da dizete cene, do tad zbogom dovidjenja
  • @ kombi prevoz

    05.09.2011 09:20
    Ne znam za tebe, ali gomila vas koji vozite u vanlinijskom prevozu za zadnjih 20 godina niste drzavi ni cvancika uplatili za porez. Jedina stavka koja drzava od vas dobije je redovna registracija za taj kombi kojim vozite. Ogromna vecina vas je divlja da divljija ne moze biti. E zbog tih divljih koje bas boli uvo za sve na kraju se kad tad zatvori krug, dodje maca na vratanca i drzava onda opali po svima da ti usi otpadnu. Dok se vozilo na divlje svi su se oglusivali o zakone jer u principu niko te nikada nije dirao. Sada brate kupite autobuse a ne vise da pravite sacekuse kod stanice pa putnike prevlacite na parking hotela "Novi Sad" preko puta.
  • TT

    05.09.2011 08:46
    a ja smatram
    da taksisti ne poštuju ZOBS i siluju novi sad svakim danom. izmišljaju stajališta gde je njima zgodno i uzurpiraju kolovoz i maltretiraju građane.
    kad ćemo mi da protstujemo?
    Slobodno tržište, nema ko vama da propisuje cene.
  • Simica

    05.09.2011 08:27
    uh
    Ma neka povecaju cene koliko hoce samo da ne crknes od smrada kad ulazis u taksi. Makar da se obavezu da za razliku u ceni kupe osvezivace za kola. Stvarno se nadam da nisam jedini kome smeta (ne)higijena taksija.
  • taksista

    05.09.2011 08:22
    imamo za gradonacelnika advokata koji odbija da postupi po zakonu
  • Galawix

    05.09.2011 08:17
    Hmmm...
    Interesantan pristup.

    Ne sviđa mi se zakon, pa ću se baviti ilegalno onim što mi se sviđa. Nisam ja kriv, oni me teraju. Nisu u stanju da napišu zakon koji mi paše.
  • kombi prevoz

    05.09.2011 07:28
    drzava gasi hiljade preduzetnickih radnji
    novim zakonom o drumskom saobracaju,drzava gasi hiljade registrovanih kombi prevoznickih radnji u srbiji jer je u clanu 9 Sl.list 31/2011 napisala da vanlinijski prevoz moze obavljati samo vlasnik autobusa,a ne kombi 8+1 kao sto je dosada bio slucaj ,te mi svi koji godinama obavljamo legalno delatnost vanlinijskog prevoza ,moramo da idemo u propast i gasimo radnje ,jer je besmisleno da kupujemo autobuse od desetine hiljada evra,odnosno teraju nas da se ilegalno bavimo prevozom..Kakva je ovo drzava i zemlja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna